Thursday, 28 March 2013

dia di lahad datu,sabah

SALAM 1 MALAYSIA FOR U ALL :)

hari ni aku happy sangat bila dengan si jantung hati aku selamat pulang ke semenanjung..mase dia dekat sabah hari tu kan hanya tuhan saja tahu mcm mna perasaan aku hari tu, DUPDUPDUP laju bunyi jantung aku..alhamdulilah sekarang semua selamat..aku SAYANG sangatII dekat si jantung hati aku tu "EDY"...harapII sangat lepas semua ni selesai boleh lah aku jumpe dia n hidup bahagia..hehehe

kesian myblog

ASSALAMUALAIKUM CINTA <3
Rindunya aku kat blog aku ni..lame dh tak menziarahinya...sunyi sgt keadaan blog aku..kesian myblog..mne taknya tuan dia asek dok melantak2 melayan si  FESBUK..akhirnya aku dilembutkn hati untk melayan si BLOG ..hehehe

Saturday, 28 July 2012





hye u all !!!!!!

seriusly aku nak cakap .. aku paling benci  kalau orang paksa aku buat itu ini..dengan cara kasar n memaksa..kalau nak minta tolong tu pada2 lah weyh!! kau takda cara lembut ka mau ajak aku buat kerja tu bah..kan sabahan dh kuluar ni..haha.. orang kata .kalau nak buat sesuatu tu mestilah ikhlaskan barulah sesuatu kerja yang kita buat tu akan menjadi..tak gitu u all..huhu

alhamdulilah..sihat..:))

                                                    ASSALAMUALAIKUM
kalau aku dah start update mmg takkan habislah..hehhe,,nak story sikit kot,, Alhamdulilah ,sekarang ni aku dah nak sihat n dah boleh puasa penuh lepas ni :)..kalau tak asek setengahari je aku puasa.selama ni asek demam je..gara2 benda tuttt,..aku tak dapat puasa,,benda ni jadi masa bila tah lah tapi tadi aku g umah org yg ubtkn aku dia ckp benda ni jadi dh lame n jadi sebab aku lemah semangat,,maybe benda ni jadi time aku duduk kat KL jln Ipoh hari tu kot..time nak pergi kolej,,time tu aku rse ada org pggil nme aku,,tp aku pdng takda org pun,,time tu seram kot,,aku sorg je time tu..dh lah dekat sebelah flat askar tu ada lombong n da orng pnh mati kt stu...n now aku stay at DAMANSARA...aku wt tk thu je,,pada hal dlm hati ni takut sngat,,nak di jadikan cerita..aku kene sebelum puasa,,dah lame kot aku terkene benda tu sampai aku demam seminggu.tapi aku tak tahu pun sebab memang tak tahu,huhu,.tadi pun jadi lagi sampai aku terpaksa buka puasa sekali lagi..n badan aku naik panas tak tahu lah temperature nya berapa ...then tadi mak aku bawa aku g jumpe cik ro..sampai je stu aku jdi lemah n lepas je dia ubatkan aku rasa lega..then panas makin kurang..kali ni kali kedua aku jdi mcm ni,,tapi yang ni paling teruk aku rase..now,aku rasa ok sudah :))

aku redha dengan semua ini..:))

                                                     ASSALAMUALAIKUM

lame rasanya aku tak update kat blog aku ni,,yelah,sibuk sangat layan FB norh..sampai PASSWORD blog pun aku boleh lupe..hahahhaha...nak dijadikan cerita lahkan bru ari nie aku dapat balik password blog aku then trus update,, :))n aku nak update cerita sal aku tapi sedih lah,,korang mesti sediakan tisu,,kalu tak sedih tak pelah,,simpati sikitlah :(.. aku nak tanya koranglah kan "kalau BF korang sakit , korang sedih tak n susah hati tak ???" hmmm ..msti risau sampai nk putus nyawakan,,n sedih + nangis berdulang2 air mata korangkn,, ni lah yang tengah terjadi kat aku..BF aku tengah sakit n sekarang ni dia tengah lawan penyakit dia selama ni dia tak tahu yang dia ada penyakit tu..sejak dia menjadi seorang tentera ni bru dia tahu dia sakit n dia berada di hospital lumut la ni,,dia kata kat aku hari2 abg kene cucuk ,doktor asek amek darah je,,sakit sangat abg rsa,,aku rasa mcm nk gantikan tempat dia je tp apakan daya..sedih aku nak cakap..aku tak sanggup kehilangan dia..paling aku sedih lah kan aku n dia dah rancang tuk berkhawin selepas aku habis belaja n ada keje,,dia sentiasa ingatkan aku supaya belaja sungguh2,,.n td dia ada inbox aku,,then aku readlah..rase jantung aku ni nk berhenti masa bace msj dia..dia cakap kat aku yang doktor ada cakap kat dia,,yang dia tak boleh khawin sebab nanti akan kene kat anak, dia cakap tak pelah kalau abg tak boleh khawin,abg tak nak susahkan sesiapa lepas ni..n dia say: i LOVE you and "sorry sayang" kat aku sebab hubungan kami tak boleh sampai ke jinjang pelamin.abg sentiasa akan ingtkan awak.,,tapi kita tak dapat bersama..sebak kot dia cakap mcm tu...tapi yg menyedihkan aku dia ckp tak pelah awak carilah orng lain sebab saya sakit n tak boleh nak jage awak,,saya harap kita boleh kawan buat selamanya..saya doakan awak bahagia dng orng lain..wehh!! sedih gilerlah,,,menangis terrrrrrrrrrresak2 aku dibuatnya,,napelah bnyk dugaan aku n dia,,aku sayangkan dia,,tp kami takda jodoh,nak wt cmnekan,,,aku akan sentiasa doakan dia sihat..amiinnn..korang jagelah BF korang sebaik2nya k.. bye2..:))

Monday, 20 February 2012

saja luahkan perasaan terbuku..apa tah aku tulis..(:

hmmmm....aku tak thu kenapa dgn aku yg sekarang ni..da perasaan cemburu,benci,dengki,sedih,tak da perasaan n kadang2 aku tk thu apa yg aku rsekn...!!KENAPA,KENAPA dgn aku yg sekarang ni?? ADAKAH ? disebabkan dia ???tapi kenapa harus dia?? mybe dia adalah first love aku? n aku sayangkan dia sngt2..aku tk thu nk buat apa kalo aku kehilangan dia....tp mmg skrg aku sdh pun kehilangan dia,,n aku tk thu nk buat apa pun..lgi yg aku sakit sgt2 bila aku dpt thu dia dh da penganti..tp aku tk kan da penganti kot..seriusly, aku mmg tk boleh lupakan dia..aku terlmpau sayang2 kt dia...hnya tuhan sja thu perasaan aku sekarang ni..ya allh kuatkn lah semangat aku ni..kalo aku tk kuat emngt aku tk thu apa yg akn aku lakukan..dia mmg sgt bhagia dngn c dia..aku je yg sengsara now..aku tk akn jd perampas hak org lain..tp yg pling aku sdih sgt2 adalah dia lgsung tk ingt aku..aku je ingt kt dia..rindu dia smpai aku jatuh sakit..yg paling tepat sekali aku mmg tk leh lupakan kenngn aku selama ni ngn dia..aku byk berkorban n sggup buat apa yg dia sruh ..aku buat semua tu tuk senangi hati dia..tp??aku yg merana akhirnya..adakah ni kehidupan aku sebnar nya..BILAKAH AKU AKAN BAHAGIA ?? aku bkn tk jeles tgk org bahagia,,gila lah kan kalo tk jeles..aku jeles sgt2..tp aku terkilan sgt org yg aku syg selama ni hanya permainkan aku je,,apa yg dia minta semua aku tunaikan apabila aku mintak haram 1 pun tk tunai..tp bila c awek bru mintk semua ditunainya..apa pndngn dia terhadap aku selama ni..aku percyakn dia,,tp dia..hmmm..semuanya salah aku..ke? ok fine..aku mmg tk sempurna..MEMANG tak layan tuk bercinta .. ye aku sedar smua tu..aku tk perfect mcm org lain...k lah malas aku nk layan perasaan ni.. kbye!!

Tuesday, 20 December 2011

hmm..tak da mood

aku benci kalau oarang mempermainkan perasaan aku...kalau aku dah sayang orang itu,,aku akan sayang betul2,,tak kira lah orang tu miskin or kaya..aku menyayangi seseorang bukan lah tgk paras rupa nya..